15. feb 2008
Nyhedsbrev fra FOODobserver.dk
Tjek på branchens vigtige begivenheder?
Var der noget du ikke fik læst?
Søg fritekst, på periode eller kategori i vores artikelarkiv
Svensk ”hygiejnekørekort” til medarbejdere i levnedsmiddelindustrien
15.02.08:
Det er ikke bare i Danmark, at man oplever fusk med kødvarer. Med baggrund i flere sager, hvor bl.a. den store svenske supermarkedskæde ICA , har anvendt kødvarer, der var løbet over holdbarhedsdatoen til at fremstille hakket kød, besluttede den svenske regering i går at give Livsmedelsverket til opgave at undersøge behovet for og at komme med forslag til et specielt ”hygiejnekørekort” til de personer, som håndterer fødevarer i deres arbejde.
Wal-Mart først med at følge Global Food Safety Initiative programmet for fødevarer
15.02.08: USAs og verdens største supermarkedskæde kræver nu af deres leverandører af kædens egne mærker samt udvalgte fødevarer i øvrigt, at de ved slutningen af 2008 kan imødekomme endnu strengere standarder end krævet af de amerikanske FDA og USDA myndigheder.
Fra tema Råvarer
Fruit Logistica 2008 overgik høje forventninger
15.02.08:
Et rekordstort antal besøgende og kvaliteten af præsentationer og tilstedeværelsen af beslutningstagere på højeste niveau var ifølge arrangørerne af verdens største frugt og grønt-messe, Fruit Logistica 2008, det karakteriserende billede af dette års messe i Berlin. Omkring 50.000 professionelle besøgende fra 125 lande (i 2007 var tallet 43.000 fra 120 lande) var draget til Berlin i dagene 7-9. februar til den mest omfattende internationale messe for frugt- og grøntprodukter nogensinde.
Fruit Logistica Innovation Award gik til "Intense" tomaterne fra Nunhems
11.02.08:
De nye "Intense" bøftomater gjorde et så stort indtryk på de besøgende på Fruit Logistica-messen i Berlin, at de stemte Nunhems Netherlands BV helt til tops som vinder af dette års FLIA-pris. Michel ten Hacken (foto), som er global marketing- og salgschef, fik lørdag overrakt den eftertragtede pris af Fruit Logistica Global Brand Manager Gérald Lamusse samt Fruchthandel Magazine Managing Director Robert Broadfoot.
Fra tema Ingredienser
Skandinaviens-premiere på ægte mojo
15.02.08:
Mojo - der nærmest udtales som måkro - er en autentisk, delikat sauce fra De Kanariske Øer, baseret på friske råvarer fra de lokale bønder. Den kan anvendes både kold og varm som tilbehør til kød, fisk, grønsager, kartofler, brød og som krydderi, marinade eller dip. – Og for første gang bliver den "ægte" Mojo nu importeret direkte fra den gamle hovedstad i La Laguna på Tenerife til Skandinavien, hedder det fra importøren (MÅKRO)MAN, som præsenterer den delikate sauce på Foodexpo.
To chutney’er med internationalt tilsnit
14.02.08:
På Foodexpo 2008 præsenterer Rynkeby Food Service to helt nye chutney-varianter, der skal give mulighed for anderledes og intense smagsoplevelser. Den ene nyhed er baseret på mandarin, hyben og honning, og kombinationen af eksotiske ingredienser fra Østen og velkendte råvarer fra de hjemlige breddegrader sikrer ifølge virksomheden både en intens, krydret smagsoplevelse og en flot farveoplevelse.
Fra tema Procesudstyr
Raskeskabe med programmerbar nedkøling, opvarmning og opbevaring
13.02.08:
Som agentur for Ilsa Spa & Desco tilbyder LKS-ApS blandt andet raskeskabe, der ikke blot skal forsinke fermenteringen via nedkøling af dej, brød og kager, men også sikre en velorganiseret og effektiv arbejdsproces.
Færdigvarer
Endnu en variant fra stenovn
15.02.08:
Det går ifølge virksomheden selv forrygende for Hattings stenovnsspecialiteter, der siden lanceringen i 2006 næsten har erobret 16 procent af det totale salg af frostbrød i Danmark. Nu lancerer man Durum Ciabatta fra stenovn som det ottende specialprodukt i rækken.
Pølsehorn på frost til hjemmebagning
13.02.08:
– Det er ikke altid let at kombinere ønskerne om, at mad skal være både hurtigt, velsmagende, lunt og friskt. Men det kan lade sig gøre, hedder det fra Kohberg Brød A/S, der på Foodexpo præsenterer pølsehorn på frost til hjemmebagning.
Ændring af dit abonnement
Afmeld nyhedsbrev